FANDOM


Összefoglaló Edit

Keresztút eleste után a Fellegvárral kapcsolatba lépett a Lord Dar J. Eeling a Zöldvári ellenállás (Tea Party) vezetője és a segítségüket kérte Lord Faraday uralmának megdöntéséhez. Cserébe felajánlotta, hogy a Zöldvári seregeket a Déliek segítségére küldi Ezüstpart ellen. Alfonz ezért Melanot, Satot, Magnust és Orlagot Zöldvárba küldte. Melano és Sato megkérdezte a Sárga Sólymot, hogy csatlakozik-e hozzájuk, de a Sólyom egyedül indult északra, hogy felkutassa régi mesterét, Sufurt.

Earl Grey

Earl Grey, a Tea Party vezetője

Zöldvárba érve hamar kiderült, hogy Lord Eelinget két nappal korábban csapdába csalta Lord Faraday, és a nemes haláláig harcolt, miután nem volt hajlandó megadni magát a teljesen kilátástalan helyzetében sem, és minden emberével odaveszett. Az ellenállás maradéka így két másik túlélő nemes, Earl Grey és Lady Lipton irányítása alá került. Grey hamar megtalálta a városba érkező csapatot és a segítségüket kérte egy lőporraktár kirablásához.

A csapat nem habozott, és gyorsan elfoglalták a lőporraktárat, a robbanóanyagot pedig a föld alatt csillékbe kezdték pakolni Grey emberei. Az érkező Zöldvári őröket a csapat fogadta, és gyorsan elintézték az első hullámot, azonban Lord Faraday mágusai lecsaptak, kettévágva őket, és lefegyverezték, majd elrabolták Melano Gastert. Magnus elfogta az egyik mágust, és a maradék Zöldváriak elmenekültek előlük, ők pedig Grey-el a föld alatt eltűntek mielőtt erősítés érkezett volna.

Grey elvitte őket a föld alatti kazamatákban az ellenállás főhadiszállására. Itt találkoztak Lady Liptonnal, a vérszomjas öregasszonnyal (aki megkínozta az elfogott mágust) aki teázni hívta őket, és Typhooval, Grey hatalmas tigrisével. A Tea Party nem kecsegtette őket sok reménnyel: akt Lord Faraday elfog, azt hamar kivégzik. Vacsora közben pedig elégették az elfogott mágust.

Melanot közben egy mágusok elfogására kialakított börtönbe zárták néhány órára, majd Zanian Duskwalker, a Nagyúr közbenjárására elengedték. A Nagyúr felrótta neki, hogy többször figyelmeztette őket, hogy ha Zöldvárba jönnének, szóljanak neki, mert ő közeli kapcsolatban áll Lord Faradayyel, és nem akarja, hogy a Fellegvár megzavarja az üzleteit. Lord Faraday egy sakkmeccsre hívta ki Melanot, majd felajánlotta, hogy ha megölik vagy elfogják és átadják Lady Liptont és Earl Greyt, ő nem fog segíteni Ezüstpartnak ha északra megy a háború, és hajlandó tárgyalni közelebbi integrálásáról Zöldvárnak a Déli Királyságba.

Melano és a többiek a Hollófészek fogadóban találkoztak, ahol megvitatták, hogy mit is tegyenek: tartsanak ki eredeti tervük mellett és segítsék a Tea Paryt, akik ki tudják mit akarnak csinálni ennyi lőporral, és kegyetlenebbnek tűnnek mint sok északi, vagy szegjék meg a szavukat és álljanak Lord Faraday mellé, aki bár az ÉKÁ oldalán áll, nem meggyőződésből, hanem pragmatizmusból...

Edit

Előző Epizód: Command and Conquer Edit

Következő Epizód: Checkmate Edit

Edit