FANDOM


A háború kezdete Edit

Húsz évvel az első évad eseményei előtt, késő tavasszal tört ki a Tavaszi Háború. Bár előtte sok határvillongás volt a Kor'Kroll Birodalom és a Déli Királyság között (ahogy ez ekkor élő, és az eseményekben szerves részt játszó Robert Blackhead is megemlékezik naplójában), ezek sosem értek el nagyobb városokat vagy okoztak ekkora pusztulást.

Tavaszi háború alap

A Tavaszi Háború első hónapja. Lilával az Északi, naranccsal a Déli hadmozdulatok. (1) Keresztút ostroma, (2) Menekülés Lysbe (3) A Törtpataki ütközet

A háború kezdetét jelképezte Keresztút gyors eleste. Az északiak egy rajtaütésszerű támadással majdnem körbevették az egész várost (egy déli felderítőtiszt, Cox figyelmeztetése miatt sikerült megakadályozni a teljes bekerítést), és a városkapitány, Sir Adraihne ahelyett, hogy helyben harcolt volna, kitört a seregeivel, és annyi civillel amennyivel csak tudott. Az északiak bosszúból felgyújtották az egész várost, porig égetve azt. Bár később a várost újjáépítették, ezt a barbár tettet sosem bocsájtották meg a Keresztútiak az északiaknak. Miközben Sir Adraihne Lysbe visszavonult, a déli seregek egy része nyugat felé indult, hogy elég időt nyerjen a seregek összehívására. A Második Déli Hadsereg hadvezére, Lord Eobard Troy végül Törtpatak mellett kényszerült ütközetre, ahol két napon belül két vereséget szenvedett. A második katasztrofális volt, és alig maradtak túlélők amikor a menekülő délieket bekerítették az északi erők, kevesen menekültek meg, például a fiatal Daud. Lord Troy és a déli vezetés nagyja is elesett.

A szövetség Edit

Sir Adraihne tanácsára Tristan Koronaherceg megbízott egy csapatot, hogy utazzanak el a Törp Kolóniába és a Gnóm-Félszerzet Protekturátusba, hogy szövetségeseket toborozzanak. A Törpök megnyerése után a csapat (köztük Taeral Ferth és Cox) felfedett egy északi összeesküvést, amely egy gnóm családott tett volna a Protektorátus élére, megdöntve a köztársaságot - az összeesküvés vezetője, egy Sufur nevű gnóm megszökött, de a legtöbb északit sikerült letartóztatni. A növekvő északi veszély miatt a hálás gnómok és félszerzetek felajánlottak egy kisebb sereget a déliek segítségére.

Az északiak több fronton is próbálták gyengíteni a szövetséget, és saját szövetségesek is akartak toborozni. A déliek főmágusát, Zootyt megpróbálták meggyilkolni (Robert Blackhead, az északiak Lysi kémmestere vezetésével), de sikertelenül és két kisebb lázadás is kitört - ezeket azonban sikerült gyorsan megoldani.

A háború vége Edit

A szövetség és a sebtében felállított déli erőknek azonban muszáj volt megindulnia Lord Troy veresége után, mielőtt teljesen készenálltak volna, az Északiak ugyanis megindultak Lys felé. A nem túl jól védhető város helyett a déli seregek a közeli dombságban várták az érkező északi seregeket.

Tavaszi háború late war

A háború második hónapja. (4) A Lysi csata, (5) Kor'Kroll ostroma

Sir Adraihne, II. Tristan, Zooty és Tristan Koronaherceg által vezetett déli sereg hosszú és fáradtságos ütközet végén győzelmet aratott. Zootynak sikerült megölnie a Császárt, ami megfordította a csata és a háború menetét. Robert Blackhead apja (Garrett Blackhead nagyapja) is ebben a csatában esett el. A déliek ellentámadásba mentek át, és egész Kor'Krollig üldözték az északi sereg maradékát. Kor'Krollban az új császár amikor látta, hogy minden elveszett, és a déliek áttörték a kapukat, felgyújtatta az egész várost. Ennek ellenére, Sir Adraihne és Tristan bejutottak a palotába, és levágták a császárt, megölve a Kor'Kroll vonal utolsó tagját is.

Kor'Kroll, akárcsak Keresztút, elpusztult, de nem építették újjá. A császár halála után, Déli nyomásra az északi városok független városállamokká váltak, és a Déli Királyság befolyása nagyobb volt a kontinensen, mint valaha.