FANDOM


733161191a455fdbb81b3beb165edd73

Arnolf es Alex Cartheuze au Nold

Arnolf es Alex Cartheuze au Nold 121

eve lattak meg a napvilagot a Deli Tovidek legnagyobb telepulesen, Hagenben, amely egyben a hatalmas kiterjedesu Cartheuze-birtokok kozpontjakent is szolgalt. Atyjuk, Lord Gaius Cartheuze az Elf Reformmozgalom elen maroknyi kovetojevel mintegy negyszaz eve dontott ugy, hogy elhagyja az Elf Vadont, es az emberek kozott elvegyulve, veluk kozosen fog hozza egy jobb vilag epitesehez mindket faj szamara. A szakadar mozgalom a Lysi kereskedohazakkal szoros szovetsegre lepve, a Lysi dombsag es az Elf Vadon kozott elterulo tovideken telepedett le. A telepesek hamar felviragoztattak a ritkan lakott kornyeket, elsosorban az elf kezmuvesseg termekeit kozvetitve Lys varosa fele. A felhalmozott vagyonbol az elfek oriasi foldteruleteken fogtak gazdalkodasba a Cartheuze-haz vezetesevel. Birtokaik hamar kierdemeltek a “Lys elestara” jelzot; kesobb a latifundiumok egeszen Gazdagretig terjeszkedtek, es az elfek termenyeit Zuhatagig szallitottak.  Szabadrev, Zoldvar, es Keresztut mind elenk kereskedelmet folytatott a deli tovidek elf nagyuraival, akik ekoriban kezdik az au Nold titulust hasznalni vezeto csaladjaik megkulonboztetesere. Szerepuk megkerulhetetlenne valik az emberek vilagaban, es Deli Kiralysag, elismerve az elfek befolyasat, integralja oket a Deli allamszervezet hierarchiajaba, es a “Nold hercege” cimet, valamint kepviseleti jogot a adomanyoz a vezeto csaladoknak.

Male-elf-lorisal

Lord Gaius Cartheuze au Nold

Azonban a Krol’Kroll Birodalom szuletese,

es az Elso Csaszar megakasztotta a Nold csaladok felemelkedeset, veget vetve nem csak ennek a viragzo periodusnak, de a Cartheuze csalad boldogsaganak is. A Csaszar a kezdetektol sokallta a Noldok befolyasat az eszaki varosokban, es Zoldvar elfoglalasa utan, kereskedelmi nezetelteresekre hivatkozva, nyilt offenzivaba kezdett. Az eszaki Nold raktarak lefoglalasa es a vizi kereskedelmi utak megakasztasa mindennapossa valt. Az Ureglaki Incidenst kovetoen, amikor is egy kocsmai verekedes folyaman az egyik, a szovetseg alkalmazasaban allo tiszttarto eletet vesztette, a Nold fourak hadat uzentek a Krol’Kroll Birodalomnak, maguk melle allitva a Deli Kiralysag egy reszet is. A kiraly azonban nem ertett egyet Gaius celjaival, aki a Birodalmat nem csak megleckeztetni akarta, hanem eszak egyes teruleteit a Deli Kiralysaghoz akarta csatolni, a Nold Szovetseg kozvetlen fennhatosaga alatt. IV. Ivan igy visszatartotta csapatait a donto utkozet elott, kesve erve a csatamezore. Gaius es a Nold szovetseg megsemmisito vereseget szenvedett, es menekules kozben flottajukat a Lysi obolben rajtautes erte, amiben mind Gaius felesege, Lune, mind idosebb testvere, Paulus eletet vesztette. A Deli Kiralysag, latva a Csaszar tulerejet, beket kotott a Krol’Kroll Birodalommal, megrettenve a gazdag es hatalmas Nold Szovetseg veresegetol. Gaius a haboru utan visszavonult birtokaira, es csak evszazadokkal kesobb, masodik hazassaga utan tert vissza a Szovetseg elere. Tavolleteben a Nold vesztett befolyasabol, es inkabb az Elf Vadonnal epitett ki szorosabb kapcsolatot, mint az emberek kiralysagaval.

Arnolf es Alex Gaius masodik hazassagabol szarmaznak, kozepmagas, gyors mozgasu elfek. Ifjukorukat a kardforgatas es az elf kultura tanulmanyozasaval toltottek, es mindossze hetven eves korukra a Nold hirhedt bajvivoiva valtak, tornat torna utan nyertek. Tiz evet toltottek az Elf Vadonban, Capitol varosaban folytatva felsofoku tanulmanyokat – Arnolf a muveszetek, mig Alex a csillagaszat irant erdeklodott. Ottani tartozkodasukat botranyok sora ovezte: mig Alex uj bolygok feltetelezesevel borzolta az elf bolcsek tanacsat, Arnolf becsuletsertesi ugytol becsuletsertesi ugyig szedelgett, es parbajt parbaj utan nyerve vivta ki az elf tarsadalom mely megveteset. Arnolfot egyetemi tanulmanyai befejezese elott szamuztek a Vadonbol, igy "muvelodeset" Rhea varosait jarva folytatta. Ekkoriban terjedtek el a mara mar kozmondasossa valt szolasok a keleti partvidek bordelyaiban a Cartheuze-ok galans es kiszamithatatlan termeszeterol. Alex azonban meg evekig sajat nepevel maradt, idovel a Magisteri cimig emelkedve. A ket testver a Tavaszi Haboru alatt talakozott ujra: Gaius nem kivant reszt venni a konfliktusban, azonban a Nold ifjabb tagjainak agressziv nyomasatol tartva hazarendelte fiait a csaladi birtokra. Az idosodo four meg kepes volt a Nold szovetseget tavoltartani a konfliktustol, azonban Lord Troy vereseget kovetoen tisztazatlan korulmenyek kozott gyilkossag aldozataul esett. A Cartheuze-birtokok igy a tizenket es fel perccel idosebb Arnolfra szalltak. Gaius halalaval a Cartheuz-dinasztia vegkepp elvesztette vezeto szerepet a Noldon belul, es bar tisztelt es megbecsult tagjai maradtak a kozossegnek, a dontesek egyre inkabb a Calamariak kezeben osszpontosultak.

Az ikrek az Orzok erkezeseig Hagenbol iranyitottak kiterjedt birtokaikat, azonban a Fekete Herceg felemelkedeset
Pompic2

A Cartheuze-haz palotaja Hagenben, a Nold Szovetseg szabadteri ulesterme.

egyre nagyobb aggodalommal

kisertek – legalabbis Alex. Arnolf ebben az idoben legujabb kegyeltje, Proteusz felugyelete alatt az osi Krinzanz festeszetet tanulmanyozta, es igyekezett elkerulni a talalkozast gazdagreti felelf unokaival. A keresztuti esemenyeket kovetoen azonban az ikrek csatlakoztak Lord Adraihne csapataihoz, aki atyjuk partfogoltja volt a Tavaszi Haboru elott. Az agg four halala utan Arnolf bosszut eskudott, Alex pedig egyre melyebbre merult a Deli Kiralysag vezetoinek vilagaban. Vlagyimir balul elsult eskuvoje utan tobben a deli elf four befolyasarol kezdtek suttogni, es a Nold legendas szovetsegenek visszatereserol szulettek teoriak. Az ureglaki sarkany elszabadulasa kulonosen vad talalgatasokra adott okot, ugyanis a varosra lecsapo veszben a Calamari flotta nagyja is megsemmisult. A pletykakat taplalta, hogy Alex koztudottan jo viszonyt apolt az esemenyekben kompromittalodott Zooty fomagussal. Tobben tudni veltek, hogy az ikrek anyja, aki Arnolf tavolleteben a Cartheuze-haz birtokait iranyitotta, Peter Iuliita au Nold kozbenjarasaval feltunoen gyakori vacsoravendegge valt a Vixus-haz fogadasain.

B82fe6f2e8633ffc0eafcd7f83c97fb5

Sir Iustus Cartheuze

60af4c2db503b1faef88fcd053d8d3

Hannibal Frontex

Arnolf mindekozben mas jellegu ellensegeskedes celtablaja lett: surun hangoztatott elkepzelesei az elf fennsobrendusegrol, es szabados eletvitele botranyok sorozatat inditotta el. A kozkedvelt udvarholgy, Joanna Tribald ongyilkossagat kovetoen csak Vlagyimir kozbenjarasa mentette meg az eletet. Allitolag szemelyes testorsegekent erkezett kesobb a varosba Hannibal Frontex, a Cartheuz-haz fegyvermestere egy szazotven fos kulonitmeny elen, azonban mind a negy Tribald-testver lemeszarlasa utan kerdesesse valt, hogy meg ez a jelentos ero is kepes-e megvedeni az elf fourt a deli nemesseg haragjatol. Amikor Arnolf nyilt viszonyba kezdett John Mearsheimerrel, a kiralyi testorseg egyik nepszeru tisztjevel, tobben azt tanacsoltak Alexnek, hogy vegye ra testveret, kerulje a nyilvanossagot egy darabig. Alex ebben az idoszakban feltunoen hosszu targyalasokat folytatott Liz Gasterrel, majd unokaoccse, Sir Iustus Cartheuze varosba erkezese utan elokeszuleteket tett testverevel a varos elhagyasara.