FANDOM


Reborn - Összefoglaló Edit

Lord Marcus Danien halála után a Vlagyimir-párti - zöld karszalagot viselő - katonák megtámadták a lojalista erőket Lysben. A káosz közben sok nemes és civil halt meg, és kisebb, rövidebb küzdelmek alakultak ki más városokban is - például Zootyt is megpróbálták meggyilkolni Üreglakban, sikertelenül. Az árulók támadása felkészületlenül érte a lojalistákat, és sok embert még azelőtt megöltek, hogy rájött volna, hogy barátja ellene rántott kardot.

Lord Summers utasítására a csapat (kiegészülve Lord Danien volt testőrkapitányával és maradék testőreivel) a régens fiaiért indultak, hogy kijutassák őket, mielőtt Vlagyimir elfoghatná, vagy megölhetné a fiatal gyerekeket. Sir Eron magával vitte bátyja holttestét, hogy Hextor feltámaszthassa, és Hextor egy papja ismét figyelmeztette, hogy követnie kell az istene parancsait és feladatait, megmutatva hűségét és elkötelezettségét, ha vissza akarja kapni hatalmát, bátyját és Keresztutat. Sir Peasant megígérte Helenának, hogy visszatér hozzá amint tud.

Miután Helena öccse, egy hadnagy (Sir Beric Summers) kíséretében eljutottak a gyerekekhez, Vlagyimir emberei majdnem csapdába ejtették a csapatot. Egy titkos kijáraton keresztül a csapat, a gyerekek és a rájuk vigyázó Miranda Summers kijutottak a várból, miközben Sir Beric és a maradék Danien testőrök időt nyertek nekik.

Miután visszajutottak Arcadiába, több hír is várt a csapatra. Melano Gastert nem sikerült megmenteni Zuahatgból, azonban a társát, egy fiatal lányt (Kyra) igen, bár elég súlyos állapotban volt. Nigel, Mance és Ferenc sértetlenül megérkeztek az elrabolt Kenwayyel együtt, a csapat (főleg Sir Peasant) nagy örömére. Zephyr összeveszett Sir Peasanttel, aki nem lopta el neki a koronát amire vágyott, de nem sokkal később a Nagyúr kiderítette, hogy a drow nő lopott tőle, és elfogatta az embereivel.

Miközben Badger ápolta a súlyosan sérült Kyrát, a fiatal lány elmesélte neki a történetét. A második Blackhead kard hírére Badgerrel kapcsolatba lépett a korábban náluk lévő, akinek feladatait teljesítette eddig, hogy halgattassa el Kyrát, és cserébe átadja neki Rambaldi tartózkodási helyét. A fiatal gnóm visszautasította az ajánlatot, mire Blackhead megfenyegette őt, de hiába. Nem sokkal később Sir Eron Hextor és Blackhead parancsára Badger után indult, majd meggyilkolta a gnómot, mielőtt az bárkivel megoszthatta volna a felfedezését.

Sir Eron ezután a közben a mágikus szökőkútba állított Kenway tartályba döfte Blackhead kardját Hextor parancsára, és bátyja holttestétvel Keresztútba indult a portálon keresztül. A szökőkút mágikus erejét használva a kardban lakozó Blackhead átalakította Kenway testét a saját formájára, és újjászületett, köszönhetőn a csapat erőfeszítéseinek - azonban amikor meglátták, felfedte, hogy valójában Robert Blackhead, aki egy szerencsétlen baleset következményében került a kardba, amikro figyelmeztetni akarta a fiatalabb önmagát egy végzetes hibára. (Részletekért lásd a Robert Blackhead lapot.)

Sir Eron Keresztútban végignézte a város maradványait, majd a vár bálterme felé indult, ahol évekkel ezelőtt meggyilkolta a királynőt. Itt már várt rá a Fekete Herceg, Hextor avatárja utolsó próbatételével. Amikor felszólította, hogy ölje meg Melanot, a fiatal lovag visszautasította, és elkötelezettségével sikerrel vette a második próbáját is. Jutalmul a Fekete Hercegnek fogadott hűségesküjéért megkapta Keresztút helytartójának címét, visszakapta paladini erejét, és életben maradt Melano, valamint a bátyja is.

Fontos halálok: Edit

Előző Epizód: Edit

Brothers in Arms Edit