FANDOM


Lady Liz Gaster
Liz Gaster
Faj Ember
Frakció Déli Királyság
Pozíció Főmágus
Státusz Él
Kor 59
Kaszt Wizard

A Tavaszi Háború Edit

Liz Gaster egy Keresztúti kisnemesi családból származik, fiatalon a híres Keresztúti máguscéhben tanult, akárcsak férje és később lánya, Melano Gaster. A Tavaszi Háború közben a mágusokkal együtt segítettek a város evakuálásban, és a fiatal mágustanoncok később támogatói szerepet töltöttek be a háború alatt a hazai fronton, de sem Liz, sem férje nem vettek részt csatában Keresztút ostroma után.

A háború végeztével visszatért Keresztútba, ahol befejezte tanulmányait és elismert mágus lett, sokáig a helyi máguscéhben tanított elementális mágiát, majd dékánná választották.

Season III Edit

III. Tristan halála után a Gaster család idősebb generációja elhagyta Keresztutat és a lázadó Danienéket, hogy csatlakozzanak Vlagyimirhoz, akit a törvényes uralkodónak láttak. Melano Gaster kapcsolatba lépett velük, és bár szülei próbálták meggyőzni, hogy csatlakozzon hozzájuk, Danien mellett maradt, hogy biztos legyen benne, a Keresztúti főnemesnek nincsenek északi támogatói. Liz Gaster Vlagyimir tanácsadója volt amíg Gazdagrétből további mágusok nem csatlakoztak hozzájuk.

Season IV Edit

Vlagyimir hatalomra kerülése és Keresztút elvesztése után Liz Gaster és férje Lysben maradtak. Vlagyimir megbízható embereiként az uralkodó kegyeit élvezték, és Zooty menekülése, majd Lord Harper halála után Liz Gastert nevezte ki a király a Déli Királyság főmágusának, és Liz Gaster hamar a Király Tanács egyik mérsékelt revansista tagja lett, aki az anti-ÉKÁ irányvonalat támogatta.

Season V Edit

A háborúpártiak vezetőjeként, Lady Gaster egy ÉKÁ gyilkossági kísérlet célpontja lett: a Sárga Sólyom egy álarcosbálon akart lecsapni, hogy meggyilkolja őt. Lánya, Melano figyelmeztette őt a bál előtt.

Liz Gaster a csapat rendelkezésére bocsájtotta a király által felajánlott szállását, miután Lord Arnolf Cartheuzét meggyilkolták.