FANDOM


Lord Marcus Danien
Lord Danien - young
Faj Ember
Frakció Déli Királyság
Pozíció Keresztút Ura / A Déli Királyság Régense / A Danien prófécia vezetője
Státusz Feltámadt
Kor 30
Kaszt Fighter / Paladin

Season 2 Edit

Marcus Danien Keresztút egyik leghatalmasabb nemesi családjának elsőszülöttje, testvére Sir Eron Danien. Szüleiket meggyilkolták egy Keresztúti bérgyilkoscéh emberei, Daud és Kenway (mint később kiderült, valószínűleg Kenway a Fekete Hercegtől kapott erre utasítást), mire Sir Eron a gyilkos nyomába eredt. Marcus így a ház feje lett, átvéve birtokaik fölött az irányítást és a városkapitányi posztot is hamarosan. A már fiatalon is szélsőségesen antikommunista Marcust nem szelidítette meg a hatalom és ahogy Keresztút egyik legfontosabb vezetője és ura lett (a mérsékeltebb Lord Adraihnenel egyhatalmú) a királyi udvarban a legszélsőségesebb háborúpárti frakció vezetője lett.

Feleségétől két fiú született (az idősebb Ryan), de belehalt a második szülésbe, azóta nem házasodott újra. A keresztúti lovagi torna utáni álarcosbálon öccse, Sir Eron meggyilkolta Irina Királynőt, és hogy elkerülje a megtorlásokat Marcus nyilvánosan elhatárolódott tőle, de titokban továbbra is tartották a kapcsolatot szórványosan.

Season 3 Edit

Lord Marcus Danien Keresztút legfontosabb ura továbbra is, Lord Adraihnel együtt, aki a vidéki földek nagyját birtokolja. A két nemes nagy mennyiségű pénzzel támogatta Nigel antikkommunista lázadását, miközben kampányoltak az udvarban a Keresztúti seregek mobilizálásáért a növekvő ÉKÁ veszély miatt. A kommunisták többszörös győzelme után (a barbárok lemészárolása északnyugaton, Taeral Ferth, a lázadók egyik vezetőjének eltűnése) engedélyt kaptak a mobilizálásra, és a seregeket összehívták Lord Danien parancsnoksága alatt. Az udvarban arról pletykálnak, hogy Lord Danien és az új királynő viszonya közelebbi mint illedelmes lenne, és ezeket a suttogásokat csak növelte amikor Lord Danien vendégül látta a királynőt és fiát, Syd herceget Keresztútban hetekig.

Vlagyimir herceg, a békepártiak vezetője elrablása után Lord Danient implikáló utasításokat találtak az egyik elkövetőnél. A levél utasításokat tartalmazott a herceg elrablására és meggyilkolására az ÉKÁ nevében, hogy a Gazdagréti közveleményt is a háború mellé állítsa, és a fiatal Syd herceget helyezze az utódlási sorrendben előre (ami a pletykák szerint az új királynő ötlete is lehetett).

Bár az elkövetőket úgy tűnt a Sárga Sólyom, egy ismert északi ügynök vezette, a levél megtalálása után ezt megkérdőjelezték, és Vlagyimir elfogatási parancsot adott ki Lord Danien ellen, amit a lojalista Lord Adraihne meg is próbált tenni. Daud azonban tudomást szerzett erről idő előtt, és megmentette Lord Danient, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Fiait azonban elfogták, és később Daud, Sir Eron és csapata (Melano Gaster, Jason Peasant, Jax és Tywin) mentette meg.

Lord Danien utána Daud rejtekhelyén lábadozott, azonban a keresztúti seregek lázadoznak vezetőjük nélkül és Vlagyimir herceg népszerűsége alacsonyabb volt mint valaha. Olaj volt a tűzre Helena királynő aki Syd herceggel nyíltan kiállt Lord Danien mellett és átvette a város irányítását mindenben csak névben nem. Lord Danien nemsokkal a király és a herceg Keresztútba érkezése előtt megszökött Daudtól és a városban bújkált. Állítólag katonatisztek rejtegették, akiken keresztül irányítja a város katonaságát és áll kapcsolatban Helena királynővel.

Lord Danient tisztjei rejtegették napokig, bár többet is megpróbáltak szóra bírni, és egy különösen közeli barátját, Connort el is fogták. Amikor felderítők hírét hozták, hogy a déli seregek közelednek a város felé a király ígéreteivel ellentétben, Lord Danien beleegyezett, hogy találkozzon III. Tristannal és Vlagyimir herceggel, hogy megelőzzék a vérontást. Azonban a város népe fellázadt és meglincselte a királyt, bár Lord Danien megpróbálta megállítani őket. Helena királynő védelmére küldte Jason Peasantet, és könnyebben megsebesült miközben a király felborult kocsijához próbált eljutni.

Vérpatak

Lord Danien lovassága összecsap Vlagyimir Herceg seregeivel

A király halála után Helenával és a csapattal egyetértésben a fiatal Syd herceget nevezték meg, mint a király örökösét, akik haldoklása közben kijelölt. Lord Danien a seregeit Vlagyimir ellen vezette a király halálának másnapján. Amikor tárgyalni kezdtek Vlagyimirral, visszautasította a megadást, és megpróbálta elfogatni a herceget, sikertelenül. A csatát megnyerte, azonban nem sikerült elpusztítania Vlagyimir seregeit, akik nyugatra vonultak vissza.

Hogy Syd herceget megkoronázzák, Lord Danien, Helena Királyné és seregének nagyja Lysbe indult. A város kinyitotta kapuit előtte, hogy megakadályozzák a vérontást, a királyi tanács pedig hosszú bizonytalankodás után - Zooty főmágus nyomására és annak a hírére, hogy Vlagyimir Herceg északi seregekkel indult meg Keresztút ellen - Syd herceget kiáltották ki királynak és koronázták meg, mint I. Syd. Ennek hallatán több Vlagyimir párti - főleg Gazdagréti - főnemes megszökött a városból, azonban két fontos nemes, az Angyalszigetek ura (Angyalszigeti Lord Olliver) és Lord Troy, amikor hajón próbálták elhagyni a várost, Helena Királyné apja, Lord Steven Summers, a Lysi főadmirális feltartóztatta őket. A déli nemesek nem voltak hajlandóak visszafordulni, mire Lord Summers elsüllyesztette a hajójukat, túlélők nélkül.

Keresztút eleste egy újabb súlyos csapást mért Lord Danienre. A Syd régensének kinevezett főnemes nemcsak a saját otthonát, birtokait és seregeinek egy jelentős részét vesztette el, de amikor hírek kezdtek el keringeni arról, hogy a város védelmével megbízott öccse, Sir Eron Danien adta ki a parancsot a város felégetésére, és a szavai alapján ("Már megöltem egy királynőt, miért is ne [gyújtsam fel a várost]?") nem törődve a civil áldozatokkal. Amikor a veszteségek méreteiről befutottak a hírek, Lysben lázongás tört ki, többen nyíltan követelték Sir Eron Danien elfogatását (és a fiatal nemes sosem felelt korábbi tetteiért - Irina Királynő meggyilkolásáért), és Lord Marcus Danien lemondását mint régens. Ahogy a támogatói lassan fogyni kezdtek, Lord Danien egyre szorultabb helyzetbe került, így még nagyobb problémát okozott neki, amikor a jó politikai érzékű Vlagyimir herceg felajánlotta, hogy azonnal békét köt, elveszi Helena királynőt feleségül és megteszi Sydet első örökösének, ha Lord Danien leteszi a fegyvert - a régens azonban erőteljesen elutasította az ajánlatot.

Lord Danient végül elérte a végzete emiatt a belpolitikai nyomás miatt - egy királyi tanács gyűlése alatt, a titkon Vlagyimir-párti nemesurak északi bérgyilkosokat engedtek be a terembe, köztük Kenwayt. Mielőtt a testőrei odaértek volna, Lord Danien három számszeríj találatot kapott, és több sebből vérezve omlott testőre, a törp karjába. Mire az elreteszelt ajtón áttörtek az őrök és öccse, Sir Eron Danien, a halálosan sérült régens már menthetetlen volt és percekkel később meghalt, befejezve Lord Marcus Danien, a Királycsináló földi pályafutását.

Season 4 Edit

Escaping Phoenix

A főnix kitör a Keresztúti vár tornyából

Miután öccse hűségesküt tett a feltámasztásáért, a Fekete Herceg betartotta a szavát, így Marcus Danien nem maradt sokáig halott. Öccse foglyaként, kényelemben de a Keresztúti fellegvár rabjaként élt hónapokig, ellenezve öccsének döntését, de nem tudta meghatni őt, és a viszony köztük egyre rosszabb lett.

Miután Arcadiában egy új Rambaldi próféciát találtak a Nagyúr emberei, Zooty, Alfonz és Melano Gaster egyetértett a lefordított részletek alapján, hogy a benne szereplő kiválasztott ikerpár a Danienek, akik az egész kontinens sorsát befolyásolják majd a prófécia szerint. Ezért Melano Gaster és a Heirenous által feltámasztott Sir Beric Summers egy küldetésre indultak hogy kiszabadítsák. A küldetés sikerrel járt, és egy rab főnixmadár, valamint Cox, a Határvidék új ura segítségével megszabadították fogságából Marcus Danient, aki azonnal Lysbe indult, hogy csapatot toborozzon a prófécia teljesítéséhez.

Marcus Danien részt vett a következő két kalandban, ami megalapozta a Rambaldi próféciát követő csapatot, személyesen kiszabadítva sokakat Vlagyimir börtönéből Cox segítségével, majd Arcadiában felügyelve az átjárót a Fellegvárba, miközben azt Alfonz, Cox, Peasant és Nigel elfoglalta. Részletekért lásd: Peasants and Kings (A Lysi küldetés) és Phoenix (A Fellegvár elfoglalása).

Season 5 Edit

Marcus Danien lett a Rambaldi prófécia követőinek a vezetője, és társainak oldalán megkezdték a hadjáratukat az ÉKÁ és a Fekete Herceg ellen. A főnixének társaságban Marcus általában a Fellegvárból irányította az embereit, maga ritkán hagyta el a hajót a prófécia figyelmeztetései miatt.

A Cressi tárgy fedélzetre hozásakor súlyosan megsérült, csak Magnus közbelépése (Rambaldi figyelmeztetése után) mentette meg az életét
Danien családfa

A Danien családfa