FANDOM


Lord Marcus Danien , a régens halála után öccse, Sir Eron Danien hűségesküt tett a Fekete Herceg nek, hogy feltámassza bátyját, visszakapja paladini erejét és családjának birtokait. Az immáron Lord Eron névre hallgató nemes vette át a frissen elfoglalt Keresztút irányítását és újjáépítését.

Mindeközben Lysben a régens halála komoly felfordulást okozott. Vlagyimir visszatért a városba, és támogatói segítségével megszerezte a koronát öccsétől, Sydtől. A főadmirális, Lord Summers blokád alá vette a várost, de túl kevés embere volt arra, hogy megtámadja. A patthelyzetet végül Lord Adraihne és seregének érkezése törte meg. Az öreg főnemes bevonult Lysbe, majd hosszas tárgyalás után törékeny békét kötött a két fél között. Lord Summers megtartotta főadmirálisi címét, Vlagymir pedig király maradt, örököse – amíg fia nem születik – Syd lesz. Zooty, a főmágus is visszatért Üreglakból, ahol Vlagyimir emberei megpróbálták megölni. Lord Adraihne miután elégedett volt, hogy a polgárháborúnak vége, Keresztút felé indult, hogy megerősítse az új határt, ami a várostól délre húzódott már – több várat fel kellett újítani és vidéki rezidenciákat átépíteni katonai létesítményeknek.

Rhea - politikai

A politikai térkép a negyedik évad kezdetekor.

Hivatalosan nincs háború észak és dél között, de amikor Vlagyimir felszólította a Fekete Herceget, hogy adja át Keresztutat, valamint Sir Eron és Lord Marcus Danient, az északiak követe (Aaron Farseer) kijelentette, hogy a városban még mindig komoly lázongások folynak, ezért az északi békefentartó erőknek maradniuk kell – a Danienek hollétéről pedig semmit nem tudnak. A szétszóródott déliek és a közelben lévő északiak rendszeresen átcsapnak az el nem ismert határon a másik oldalra.

A Déli Királyságnak komoly belső és külső válsággal kell szembenéznie, miközben az ÉKÁ előretör minden fronton – Zöldvár, Szabadrév és Keresztút után mi lehet a következő célja a Fekete Hercegnek?