FANDOM


Szergej
Szergej
Faj Fél-drow
Frakció Északi lázadó // Rambaldi prófécia követője
Pozíció Zenész/Ügynök
Státusz Halott
Kor 36
Kaszt Bárd

Season 3 Edit

Szergej egy déli zenész és egy drow fiaként nőtt fel. Gazdagréti születésű anyja (származását is reflektálja neve) a kontinens nagyját bejárta gyermekeivel, koncerteket adva mindenfelé, apja pedig drowk között ritka énekesi tehetségét adta az előadáshoz. A híres pár minden fontos városban megfordult, a tavaszi háború kitörésekor azonban északon ragadtak. Apját drow kémnek kiáltották ki és bebörtönözték Ezüstpartban, anyjával és testvéreivel alig sikerült elmenekülniük. Hónapokig küszködtek, míg délre jutottak a háború végén. Az ekkor már fiatal felnőtt Szergej megfogadta, hogy kiszabadítja apját és miután családját biztonságban tudta, visszaindult.

Apját sokáig nem látta viszont Szergej, végül kiderítette, hogy a Fekete Toronyban tartják fogva. Hetekig próbált beszélni a Fekete Herceggel apja ügyében, sikertelenül. Végül minden pénzét felhasználva megkente az egyik őrt hogy megszöktesse apját, azonban amikor a cellájába lépett, apját borzalmas állapotban találta, szörnyen megkínozva és nyelvét kiégetve. A dühös Szergej kivonszolta apját a toronyból, de szörnyű bosszút esküdött apja kínzói ellen akik elvették megélhetését és büszkeségét, a hangját.

Maga is aspiráns zenész, évekig Északon túrázott szimfonikus power metallal  új és izgalmas zenéjével rengeteg követőt és fant szerzett. Minden alkalmat megragadott, hogy a Fekete Herceg ellen ágáljon és többször pénzelt rivális csoportokat Ezüstparton belül ellene, siker nélkül. Egy hasonló alkalom után rajta is ütöttek egy koncertje közben, lemészárolva többtucat nézőt, Szergej maga is csak éppen hogy meg tudott szökni.

Utazásai közben találkozott Taeral Ferthel, egy drowal aki hasonlóan nem szerette a Fekete Herceget, egy ellopott családi örökség okán. Testőreként felbérelte egy darabig, majd összefutott az Őrzőkkel is lezuhanásuk után, de gyanakszik rájuk, hiszen összefüggésben állnak az ÉKÁ megszülettével és a Fekete Herceg felemelkedésével.

Az ÉKÁ terjeszkedése miatt egyre délebbre szorult Szergej. Zenéjét ott nem értékelték, egyre jobban elszegényedett, a menekültek azonban nagyra értékelték bátorító műveit és a hazáinak dallamait. Így talált a lázadókra Ferth-el együtt és azonnal be is léptek.

Mindketten hamar felemelkedtek magas rangra, Ferth a katonai tapasztalata, Szergej pedig inspiráló vezetői képességei miatt. Bár Sir Danien jó darabig képezte, Szergej sose lett jó harcos, leginkább a kocsmai verekedésekben érezte otthon magát, amikbe fémmel megerősített gitárjával veti bele magát. Az ÉKÁ elleni eltökéltségét csak megerősítette amikor az új északi himnusz egyik saját dala lett (meggyőződése, hogy ez a Fekete Herceg bosszúja az ellene áskálva eltöltött évek miatt) - https://www.youtube.com/watch?v=89ANUMHSiyM

Szergej Nigel belső köreibe tartozik, az közelmúlt eseményei miatt (Sir Danien akcióban, Taeral Ferth eltűnt) az egyik legfontosabb tanácsadója és vezetője lett a lázadásnak, akire a menekültek nagyja felnéz. 

Szergej részt vett a tóparti ütközetben ahol a lázadók sikeresen visszaverték az északiak támadását. Később a király halála után Keresztútba ment, hogy a Nigel üzenetét átadja Jason Peasantnak. A Vérpataki ütközet után a csata emlékére egy dalt írt: "Vérpatak" címmel. Keresztút ostroma közben eltűnt.  

Season 4 Edit

A Keresztút ostromát túlélő Szergej legközelebb Arcadiában tűnt fel. A fél-drow bárd később Mancel és Ferenccel Üreglakba utazott, hogy utánajárjanak a Fekete Herceg terveinek a Gnóm-Félszerzet Protektorátussal. A két barátra ÉKÁ ügynökök kezdtek vadászni ahogy egyre több dologra derítettek fényt, és Mancet el is fogták - azonban Scarf kiszabadította őt. A Rambaldi prófécia felfedezése után, de a Fellegvár megszerzése előtt Melano Gaster újra kapcsolatba lépett Szergejjel és két faragott főnixet küldött nekik.

Season 5 Edit

Szergej csatlakozott a Rambaldi prófécia követőihez a Fellegváron, és a hátsó kilátóban létrehozott egy bárt és egy emlékfalat, ahol az ÉKÁ elleni küzdelemben elesetteknek állítottak emléket. Szergej vezette a másik csapatot (köztük Zootyt és Mancet) Cressbe, ahol a Fekete Herceg ügynökei egy ismeretlen célú tárgyat kezdtek építeni, és sikeresen ellopták azt. Azonban a Cressi tárgy egy csapda volt, és amikor a Fellegvár fedélzetére hozták, felrobbant, súlyosan megrongálta a hajót, és megölte Szergejt és több társát.