FANDOM


Összefoglaló Edit

Miközben a csapat visszatért a Fellegvárra a küldetésük után, a hajó leszállt, hogy a fedélzetre hozzák a Cressben talált tárgyat, amit Szergej és csapata begyűjtött, és amiről Zooty jelezte, hogy a Nackle művek jelképét viseli. Így a csapatnak nem is volt ideje jelentést tennie Marcus Daniennek, mivel a hajó legénysége el volt foglalva.

Kanapé

Major quest item

Rambaldi, az excentrikus vén mágus egyből magához hívatta Melanot, Magnust és Orlagot egy fontos feladatra: a kanapéjának átmozgatására. Közben utalásokat tett különféle jövőbeli eseményekre, és dolgokra amiket a csapatnak el kell végeznie, a kanapé cipelése után.

Többek között, felhívta Melano figyelmét arra, hogy Szergej egy nagyon fontos információ birtokába jutott: a Sárga Sólyom meg akarja gyilkolni Liz Gastert (Melano anyját, a Déli Királyság főmágusát) a hamarosan tartandó álarcosbálon a Lysi palotában, majd egy, a városban található ÉKÁ ügynök fogja kiteleportálni őt a palota elhagyása után.

Mielőtt azonban Melano többet megtudhatott volna, a Cressi tárgy felrobbant, megölve Szergejt és sok társát, valamint megsebesítve még többeket, köztük Marcus Danient. Mindeközben Sato a tetőn észrevette a Sárga Sólymot és Sufurt, akik a távolból kémlelték a hajót, és rájött, hogy a Fellegvárat hamarosan megtámadják. Marcus Danien sérülése miatt azonban a csapatra, főleg Arnolfra és Melanora maradt a hajó védelmének megszervezése. Satot kiküldték felderíteni, miközben ők felkészültek a támadásra. A szerzetes belefutott Sufur láthatatlan osztagába (amiben Kenwayek és Hextor paladinjai is benne voltak), így figyelmeztetni tudta a Fellegvárat arra, hogy láthatatlan támadók várhatóak.

A prófécia követőinek szerencséjére a Fellegvár elvontatta a Cress-i tárgyat körülbelül 20km-el, mielőtt a fedélzetre hozta volna, így az ÉKÁ csapdáját alkotó erők nagyja túl messze volt ahhoz, hogy időben odaérjen, és csak egy századdal kellett megharcolniuk Sufur erőin kívül. Alfonz és mérnökei körülbelül egy óra alatt újraindították a Fellegvár motorjait, miközben a harcok folytak.

A hangárban Orlag, Magnus, Deina és Zooty vezették a védő erők nagyját, köztük Danien testőreit, Heirenous paladinjait és északi barbárokat. Bár számos veszteséget szenvedtek, végül sikerült megakadályozniuk hogy az északiak bejussanak a hajóba, és Magnus ismét bebizonyította birkózóképességeit, amikor egy mágikusan megmagasított Hextor paladinját is sikeresen a földre nyomott.

A hajó belsejébe azonban közben bejutott a Sárga Sólyom és bár a Sir Jason Peasant által megerősített lőporraktárba nem tudott bejutni, elrabolta Rambaldit és megszökött Sufurral. Melano, aki az utolsó pillanatban láthatatlanná vált, sikeresen velük teleportált, és még látta, ahogy a Fekete Toronyba beviszik az elfogott Rambaldit.

Notable Deaths Edit

Előző Epizód: Danger Zone Edit

Következő Epizód: A Web of Lies Edit